Roerslev Bygade 10
Minde fra et hus, som nu er borte

 


I juli 1915 fejrede Anna og Rasmus bryllup i Roerslev. Annas brudekjole var sort, som de fleste brude endnu brugte det. Anna var født 1891 og voksede op i ejendommen Roerslev Bygade 10. Anna var flittig, som piger var dengang, hvor hænder aldrig hvilede, og hvor unge kvinder udnyttede hver en ledig time til fremstilling af broderier til hjemmet. Anna Hansen var Annas pigenavn, som man kan se af mongrammerne på de mange kommodestykker, pudevår og meget andet, Anna syede. Et andet minde om Anna og Annas hjem er det mægtige kastanjetræ, der står på stedet. Det voksede op af en kastanje, Anna lagde i jorden i haven, da hun i 1901 var 10 år.  

   

Anna og Rasmus købte Korsgård i Roerslev i 1923. Om vinteren var der altid aftenkaffe, men hele sommeren var kaffen erstattet af rødgrød, som Anna serverede i rosenskålen, som ses herunder.
Bibelordet broderet på sort klæde er tidstypisk. Andre broderier med bibelord set i Roerslev er: Gud velsign vort Hjem og Alt af Naade.

 

Roerslev Bygade 10

På matr. 15 a, Roerslev Bygade 10, lå et af byens oprindelige husmands-brug. De 3 tdr. land jord, der hørte til, lå langs skovbrynet ved Daleskoven. Jorden blev solgt fra i 2014. Luftfotoet af ejendommen er fra ca. 1960, th. for dette ses tomten efter huset, som blev brudt ned i 2015. Annas kastanjetræ står på skrænten ud til bygaden.

Denne side er digitaliseret til Nordfynsk.dk af Margit Egdal den 21. juni 2015.

www.nordfynsk.dk