Søndergade med Otterup Skole og lærerbolig. Skolen tv. blev opført 1895.
Postkortet blev afsendt 22.9.1920.
Godt to år efter brændte skolen.
Lærerboligen i forgrunden th. blev opført 1908, den ligner stadig sig selv.

Da den gamle kommuneskole brændte

"Den 22. december 1927 skulle vi holde juletræsfest på skolen for første gang. Vi glædede os meget til festen, da vi dengang ikke kom ud til så meget.
Da vi gik omkring juletræet og sang, hørte vi nogle underlige, knitrende lyde og brag. Der var en musiker med til at spille violin, han gik ud for at se, hvad det kunne være. Han kom hurtigt ind og fortalte, at det brændte ovre i skolen (vi var i gymnastiksalen).
Vi blev hurtigt fulgt ud, men kunne ikke gå ad den normale indgang til skolen, så vi måtte gå ovre ved Chr. Hansens gård (der hvor biblioteket ligger nu), og kom så over i Fr. Pedersens forretning overfor. Der stod vi så – opskræmte, til vi fik vort overtøj. Det var jo vinter og koldt.
Men værst var det for Ella og Edvard Rasmussen, da det var i deres lejlighed, ilden var opstået. De var nygifte og mistede alt, brudegaver og udstyr, intet var tilbage.
Da vi nu ingen skolestue havde, måtte vi hen i det gamle biblioteks kælder, og der var både mørkt og koldt, men kravene var ikke så store dengang.
Efter den oplevelse blev der ikke holdt juletræ mere, men så var der karneval i stedet for. Jeg var 9 år dengang, men glemmer det aldrig."

Skolen blev genopført på samme sted, den minder om den som brændte, og som er på postkortet.

          

www.nordfynsk.dk